Чуттєві, ніжні, терпкі, солодкі парфуми створені для пахощів і створення прекрасного настрою, завершення образу. Більшість випущено на автоматизованих лініях, а дорогі парфуми як виробляли, так і продовжують отримувати вручну. Метод виготовлення має важливе значення, а склад визначає запах, стійкість, насиченість.
З чого роблять і як створюють духи?
Кожна ароматна композиція має свій неповторний запах. Парфумери намагаються випускати оригінальний продукт, але це не скасовує того факту, що містяться в парфумах інгредієнти залишаються незмінними. Змінюються конкретний вид і концентрація, від якої залежить ступінь розкриття аромату.
Склад
Список компонентів може трохи відрізнятися за кількістю, але зазвичай виглядає наступним чином:
Кожен інгредієнт вимагає більш детального розгляду.
Класифікація здійснюється на основі походження:
У теперішній момент більшість запашних речовин тваринного походження заборонені до видобутку. Вони замінюються синтетичними аналогами.
Розчинник
Повноцінний аромат неможливо отримати без інертних носіїв. Останні являють собою містять спирт речовини:
Існує ще один розчинник, отриманий порівняно недавно. Він називається Маскулон, виготовляється з настоянки медунки і валеріани.
А як роблять парфум на розлив з повністю органічним (рослинним) складом? Більшість виробників використовують рослинні поживні масла. Найбільшою популярність завдяки низькій вартості, прекрасним хімічними властивостями отримали касторове, жожоба.
Барвник
Компонент не грає особливої ролі в формуванні аромату, а дозволяє забезпечити естетично привабливий вигляд. Виробники, створюючи парфум, приділяють не меншу увагу упаковці і кольором рідини. Він викликає приємні відчуття при погляді на флакон, нерідко уособлює собою прихований в ємності запах.
Морські композиції зазвичай мають блакитний або зеленуватий відтінок. Фруктові і квіткові духи пофарбовані в рожевий і пудровий. Барвники ніяк не впливають на якість або розкриття ароматної композиції.
З чого роблять духи як селективних, так і нішевих брендів?
Запашні речовини тваринні і рослинні відрізняються один від одного. Існує величезна кількість компонентів. Використовують всі, але популярністю користуються деякі.
До популярних видів тваринної сировини відносяться наступні:
Серед рослинних компонентів особливо вирізняються:
Якщо серед представлених є улюблений компонент, купувати необхідно парфум, в якому інгредієнт становить основну ноту.
Ефірні масла для парфуму: як створюють запашну основу?
Ароматичні речовини відповідають за стійкість і аромат. Щоб розуміти процес того, як парфумери роблять духи, обов'язково вивчають способи обробки даних компонентів в ефірні масла:
Останні два способи вимагають детального розгляду.
Екстракцію виконують в певному порядку:
Кінцевий продукт ще називають абсолю.
Анфлераж почали використовувати ще стародавні єгиптяни. Способу більше 5 000 років. Він полягає в наступному:
В результаті отримують тверду або концентровану субстанцію (абсолю), яка нагрівається при контакті з тілом, стаючи рідкої.
Синтетика для створення доступних духів
Заборона на видобуток тварин запашних речовин, великі витрати на збір ведуть до подорожчання парфуму. Вироблений згідно з усіма істинним канонам, він обійдеться не менше тисячі доларів за невеликий флакон. Зробити духи доступніше дозволяє заміна натуральних компонентів на синтетичні:
Багато хто помилково вважає, що синтетика - погано. Високоякісні бренди духів знаходять зовсім нові нотки ароматів, які неможливо отримати з натуральних інгредієнтів.